Spierklachten

Spierpijn, we hebben er allemaal weleens last van, bijvoorbeeld na een heftige work-out of tijdens een flinke griep. Het gevoel van verzuurde spieren is niet prettig, maar gaat veelal na een paar dagen over. Wanneer je last hebt van chronische spierpijn wordt vaak gedacht aan symptoombestrijding (pijnstillers, medicatie) terwijl je ook naar de oorzaken kunt kijken.

Veel mensen kampen met aandoeningen die voortdurend of regelmatig terugkerende klachten geven. Wat de oorzaken zijn voor die aandoeningen is vaak moeilijk te achterhalen. Patiƫnten die zich bij mij in de praktijk melden, hebben vaak al een lange weg door de zorg gemaakt.

Dat steeds meer mensen ziek worden, vaak zonder te weten wat er precies aan de hand is, heeft alles te maken met onze manier van leven. Factoren als voeding, fysieke en psychische stress, tekort aan beweging, toxische belasting en uiteenlopende andere aspecten van ons moderne leven kunnen zorgen voor processen, die onze gezondheid geleidelijk en in toenemende mate ondermijnen.

In mijn praktijk kun je terecht voor othomoleculaire therapie met klachten, zoals:

  • hoofdpijn / migraine,
  • fibromyalgie,
  • gewrichtsklachten,
  • rug-, nek- en schouderklachten,
  • vermoeidheid / burn-out,
  • langdurig herstel na sporten,
  • terugkerende sportblessures.

Ook als je advies en begeleiding nodig hebt bij het verbeteren van je leefwijze en gezondheid kun je bij mij terecht.

Werkwijze

Als orthomoleculair therapeut help en begeleid ik je graag bij het in kaart brengen van de mogelijkheden voor voeding, sport, beweging en ontspanning. Jouw persoonlijke wensen en doelen zijn het uitgangspunt en samen waken we ervoor dat de aanpassingen haalbaar zijn. Stapje voor stapje. Op een gegeven moment zul je merken dat bepaalde voedings- en bewegingsgewoonten vanzelfsprekend worden. Gebruik je medicijnen voor je klachten dan is het belangrijk om te overleggen met je behandelaar (huisarts en/of specialist). Met behulp van laboratoriumonderzoek laat ik onderzoeken of er een tekort of een overmaat van bepaalde stoffen in je lichaam aanwezig is. Dit kan bijvoorbeeld in bloed, speeksel, urine of ontlasting (faeces) gemeten worden.

Resultaat

In overleg begeleid ik je bij de uitvoering van het behandelplan. Daarnaast geef ik adviezen voor een goed en gezond voedingspatroon, waarbij ik rekening houd met je huidige voedingspatroon en je kennis op het gebied van voeding en beweging. Ik adviseer over het gebruik van voedingssupplementen. Samen formuleren we doelstellingen die voor jou haalbaar en realistisch zijn. We gaan voor een effect op lange termijn: geen of een sterke vermindering van pijnlijke, terugkerende spierkrachten of van verkrampte spieren. Gezondheid en leefstijl is een continu proces, leefstijlverandering kost tijd en moet stapje bij stapje gebeuren.