Bloemkoolrijst met kip

Koolhydraatarm

Ingrediënten

1 bloemkool
1 paprika
1 courgette
2 teentjes knoflook
1 ui
zout
peper
kurkuma
foelie
marinadekruiden voor kip
2 kleine kipfilet
olijfolie
verse peterselie

Let op bij de marinadekruiden, zorg dat je kiest voor een product met alleen kruiden als ingrediënt. Geen overige toevoegingen.

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes. Meng de marinadekruiden met olijfolie en doe hier de blokjes kipfilet in. Als je er de tijd voor hebt, zet je het nog een uurtje in de koelkast, zodat de marinade er goed in trekt. Ik heb hier meestal geen tijd voor, dus gaat het gewoon in de pan en bak je het gaar in kokosolie en als je dit niet hebt, in olijfolie. Vervolgens snij je de paprika, courgette, ui en knoflook in blokjes en doe dit bij de kip. En dan nu de truc, hoe maak je van bloemkool rijst…? Je snijdt de bloemkool in roosjes en wast ze goed af. Daarna gaat het in de keukenmachine en maak je er “rijst” van. Dit bloemkoolmengsel gaat bij de kip met groente. Je voegt foelie, kurkuma, zout en peper naar smaak toe. Laat het vervolgens nog een paar minuten garen. Niet te lang op het vuur laten staan, er mag best nog een ‘bite’ in zitten.

Informatie

Een heerlijke maaltijd met groente en kip. Omdat er geen “snelle” koolhydraten in dit gerecht zitten, zul je merken dat je na een uur of 3, 4 nog geen trek hebt. Tevens heb je veel vezels en gezond vet binnen gekregen, hetgeen je een verzadigd gevoel geven.

Tip

Heb je extra veel gemaakt of blijft er gewoon wat over, bewaar dit gerust in de koelkast. Je eet dit bijvoorbeeld de volgende dag als lunchgerecht of hoofdgerecht. Door zelf verse gezonde maaltijden te maken, kun je dit goed een dag of 2 à 3 bewaren in de koelkast. Dit scheelt je de volgende keer niet alleen aan tijd, maar je hebt weer een gezonde maaltijd zonder dat je in de verleiding komt om iets ongezonds te nemen.

Variatie

Vervang de kip door kleine blokjes chorizo. Geeft een hele andere smaak en past erg goed bij de bloemkool.