Over Margriet Jansen

Moe. Druk. Gezin. Werk. Sport. Alle ballen in de lucht houden. Achteraf besef ik dat stress eigenlijk een rode draad in mijn hele leven was. En die rode draad begon al in mijn jeugd.

Maar, toen ik rond mijn 30ste bij een orthomoleculair therapeut terecht kwam met een burn-out viel alles op zijn plaats en werd ik mij bewust van mijn persoonlijke situatie én leefstijl. Door de chronische stress bleek ik een enorm tekort aan bepaalde mineralen en vitamines te hebben; mijn lichaam was ontregeld en uitgeput door langdurige overbelasting, geestelijke en lichamelijke moeheid. Inmiddels weet en ervaar ik dat dagelijkse voeding – naast sport en beweging – een belangrijke voorwaarde is om je goed, fit en energiek te voelen. Veel belangrijker dan ik me ooit realiseerde, doordat mijn therapeut mij daar bewust van maakte.

Dit alles heeft mijn ogen geopend; ik vond de balans in mijn leven terug, pakte de regie over mijn eigen gezondheid en besloot mijn leven over een andere boeg te gooien. Ik zegde mijn drukke baan als zakelijk accountmanager verzekeringen mkb op en volgde allerlei opleidingen:

  • opleiding shiatsu en massagetherapeut,
  • opleiding orthomoleculaire voedingsleer en therapie,
  • opleiding laboratoriumdiagnostiek,
  • opleiding orthomoleculaire gewichtsmanagement,
  • diverse aanvullende opleidingen op het gebied van voeding en gezondheid.,
  • in 2019 gestart met de 4 jarige opleiding HBO Voeding en Diëtetiek.

In mijn praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die te maken hebben met chronische stress. Iedereen heeft te dealen met persoonlijke omstandigheden, zoals ziekte, ontslag of andere tegenslagen. Als je bepaalde keuzes durft te maken, ben je al een stap verder. Dankzij mijn persoonlijke levenservaring kan ik me goed verplaatsen in je situatie.

Ik woon samen met mijn man en twee kinderen in Winschoten waar ik ook mijn praktijk heb. Ik ben aangesloten bij de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Daarnaast volg ik sinds 2019 de 4 jarige HBO opleiding Voeding- en Diëtetiek.