Je collega of een familielid heeft iets te vieren. Een grote doos gebak staat voor je op tafel. “Welke wil jij?”. Een vraag die goed beschouwd geen ruimte laat voor een weigering. Wat doe jij?

  • Ik kies de grootste en eet met alle plezier mijn gebakje.
  • Ik kies vriendelijk glimlachend een gebakje uit en eet het met tegenzin op.
  • Ik kies de kleinste en neem een paar muizenhapjes en laat de rest staan.
  • Ik verzin een smoes om geen gebak te hoeven eten.
  • Ik zeg, dat ik het aanbod waardeer, maar dat ik geen gebak wil.

Zoete verleidingen

Fit, vrolijk en gezond ouder worden, willen we allemaal wel. De verleidingen in ons dagelijks leven maken dat niet makkelijk. Je maakt bijvoorbeeld niet snel vrienden met weigeren van gebak en andere zoetigheid.

Verkeerde voeding en onvoldoende beweging veroorzaken een gevoel van futloosheid. Daardoor ontstaat weer behoefte aan zoetigheid en eten we soms de hele dag door. Dat dit juist averechts werkt, weten veel mensen niet. Je belandt in een vicieuze cirkel en krijgt nooit het fitte gevoel dat je nodig hebt om je drukke agenda met plezier af te werken.

Ongemerkt in de voorfase van diabetes 2

Om te zorgen dat je voldoende energie hebt tijdens je werk, voor je (klein)kinderen en in je vrije tijd heeft je lichaam glucose en insuline nodig. Glucose krijg je door voeding. Insuline maakt je lichaam zelf. Als dat proces langdurig verstoord raakt, beland je ongemerkt in de voorfase van diabetes type 2. Wat dat is en hoe dat precies werkt lees je op de webpagina diabetes type 2 .

Welk antwoord geef jij op de vraag bovenaan in deze blog? Is dat antwoord 1, 2, 3 of 4? De lezing ‘Hoe herken je het voorstadium van diabetes type 2’ van Margriet Jansen, laat jou ontdekken hoe je met de juiste voeding, beweging en ontspanning een heerlijk leven leidt nu en in de komende jaren.

Meld je aan voor de gratis lezing :