Je neemt je voor om gezonder te gaan eten en meer te bewegen, maar waar haal je de tijd vandaan? Je weet wel wat je moet veranderen om gezonder te leven, maar het lukt niet om daadwerkelijk te veranderen. Door prioriteiten te stellen en lastige keuzes te maken, zul je zien dat er tijd over blijft om toch die gezondere keuzes mogelijk te maken.

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Albert Einstein

Hoe voorkom je het jojo-effect?

Het principe van prioriteiten stellen en lastige keuzes maken is niet alleen op je gezondheid van toepassing, maar levert ook winst op voor je werk- en privésituatie. Ik schrijf bewust lastige keuzes maken, omdat het gaat om loslaten van dingen. Gezonder leven gaat gepaard met leefstijlaanpassingen en gezondheidswinst op de lange termijn.

Je maakt dus niet de keuze om zoveel kilo aan gewicht kwijt te raken of om te gaan sporten, maar je maakt de keuze om blijvend iets aan je gezondheid te veranderen. Dat je vervolgens kilo’s kwijtraakt en meer gaat bewegen is een gevolg van de keuze dat je gezonder wilt leven.

Wil je het alom bekende jojo-effect voorkomen dan is het tijd om een plan van aanpak te maken over hoe jij een gezondere toekomst voor je ziet. Ik wil je daar graag bij helpen door je in dit proces te begeleiden.

Workshop keuzes maken en leefstijl aanpassen

Op 26 en 28 september 2019 geef ik de workshop ‘voorkom diabetes type 2’. Hiervoor zijn leefstijlaanpassingen nodig. Ik help je op weg met het maken van die lastige keuzes. Wat kun je verwachten?

  • verdieping in de oorzaken en het ontstaan van diabetes type 2
  • wat zijn jouw valkuilen en hoe ga je daarmee om?
  • uitleg over het lezen van etiketten van voedingsmiddelen
  • je leefstijl aanpassen hoe doe je dat? Tip, neem je agenda mee!

Een leuke, leerzame en ontspannen workshop met veel ruimte voor eigen inbreng van de cursisten. Na afloop ben je in staat om de vervolgstappen naar een fitter en gezonder leven te zetten.

Individuele begeleiding

Als je graag individuele begeleiding wilt, dan past het omkeerprogramma het beste bij je. Ik ga je in een half jaar tijd persoonlijk begeleiden middels consulten, laboratoriumonderzoek en indien nodig supplementen. Daarnaast heb je de optie om de module ‘sportschoolabonnement’ toe te voegen.