Darmklachten

Ondanks de goede gezondheidszorg in ons land, blijft het aantal mensen met chronische aandoeningen gestaag toenemen. In Nederland heeft één op de vijf mensen regelmatig last van darmklachten. Wat de oorzaken zijn, is vaak moeilijk te achterhalen. Steeds meer mensen worden ziek en vaak zonder te weten wat er precies aan de hand is. Veelal heeft dat te maken met onze manier van leven, denk aan factoren als voeding, fysieke en psychische stress, tekort aan beweging, toxische belasting en uiteenlopende andere aspecten van ons moderne leven.

Patiënten die zich bij mij in de praktijk melden, hebben vaak al een lange weg afgelegd binnen de gezondheidszorg. Voeding en beweging hebben een positieve invloed op de darmflora. Veel ziektebeelden zijn hiernaar terug te leiden:

  • PDS/spastische darm,
  • eczeem/huidklachten,
  • ADHD/autisme,
  • vermoeidheid/burn-out,
  • Crohn/colitus ulcerosa,
  • hoofdpijn/migraine.

Werkwijze

Voor de orthomoleculaire behandeling van een aandoening begin ik altijd met een uitgebreide intake en indien nodig met verschillende onderzoeken van bloed, ontlasting, speeksel en/of urine. Deze onderzoeken besteed ik uit aan erkende laboratoria.

Na een nauwkeurige analyse van de uitkomsten van intake en onderzoeken werk ik dat vervolgens uit in een op maat gesneden behandelplan. Door goed uit te leggen hoe de aandoening is ontstaan en hoe ik die ga bestrijden, probeer ik je te motiveren en te stimuleren om je zo goed mogelijk aan het behandelplan te houden.

Resultaat

In overleg begeleid ik je bij de uitvoering van het behandelplan. Daarnaast geef ik adviezen voor een goed en gezond voedingspatroon, waarbij ik rekening houd met je huidige voedingspatroon en je kennis op het gebied van voeding en beweging. Ik adviseer over het gebruik van voedingssupplementen. Het gebruik van medicijnen blijft in overleg met je huisarts of specialist.

Samen formuleren we doelstellingen die voor jou haalbaar en realistisch zijn. We gaan voor een effect op lange termijn: gezondheid en leefstijl is een continu proces, leefstijlverandering kost tijd en moet stapje bij stapje gebeuren.