Consulten (werkwijze)

Voor een behandeling of een eenmalig consult volg ik een vaste werkwijze. Tijdens het intakegesprek leren we elkaar kennen en brengen we samen jouw situatie in kaart door middel van een vragenonderzoek. Door de juiste informatie te verzamelen over je spijsvertering, hormoonhuishouding en leefstijl kan ik een goed beeld krijgen van de mogelijke oorzaken van je (chronische) klachten.

Laboratoriumdiagnostiek

Op basis van de resultaten overleggen we samen welke laboratoriumonderzoeken nodig zijn. Veelal begint het met een ‘basisscreening darm’ om de spijsvertering in kaart te brengen. Daarna is het mogelijk om aanvullend onderzoek te doen.

Behandelplan

Als duidelijk is wat de oorzaak is van je klachten dan stel ik een uitgebreid en op maat gesneden behandelplan op. Dit plan richt zich op het wegnemen van de oorzaken en het doorbreken van de processen die tot de aandoening hebben geleid. Hierbij houd ik rekening met je leef- en gezinssituatie. Een behandeling volgens de orthomoleculaire therapie bestaat uit adviezen over voeding, supplementen, sport, ontspanning en beweging.

Het intakegesprek duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Vervolgconsult

In overleg plannen we een of meerdere vervolgconsulten. Tijdens een vervolgconsult bespreken we de voortgang aan de hand van het behandelplan en is er ruimte voor vragen. Deze consulten vinden plaats in een persoonlijk gesprek, maar kunnen ook telefonisch of per email plaatsvinden.

Vergoedingen

Mijn behandeling valt onder ‘alternatieve geneeswijzen’. De behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed via het aanvullende pakket van de meeste zorgverzekeraars. De behandeling gaat niet ten koste van het eigen risico. De laboratoriumonderzoeken worden niet vergoed.

Wil je graag een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan gerust contact met me op. Dat mag telefonisch of via het contactformulier.